Spa hotell Norrland

Bästa spa hotell i Norrland 2024

Drömmer du om att åka norrut för att checka in på ett hotell med spa? Då ska du boka ett spa hotell i Norrland. Här kan du nämligen boka en fantastisk spaweekend för alla budgetar.

Oavsett om du vill stanna en eller flera nätter så är Norrland alltid ett bra val. Här kan du delta i mängder med aktiviteter, hitta bra shopping och stillsam natur. Dessutom finner du lugn och ro i såväl centrumkärnorna som ute på den norrländska landsbygden.

Denna sida innehåller reklamlänkar

Camp Ripan
Hotels.com

Camp Ripan

4/5

Upptäck Sveriges storslagna fjällvärld med utgångspunkt från landets kanske mysigast placerade boendeanläggning. Hos Camp Ripan kan du se allt från midnattssol till norrsken. Dessutom kan du bo i bekväma stugor med hotellstandard mitt bland naturupplevelserna. Inne i Aurora spa kan du njuta av sparitualer i en unik miljö med bastu och varma bad.

Lägsta pris för 2 personer: 1.539 kr.

Grand Arctic Resort
Booking.com

Grand Arctic Resort

4/5

I Överkalix hittar du detta fina hotell ett stenkast från Lillebergets stenåldersby. Grand Arctic Resort är ett storslaget hotell med vacker inredning och en rejäl utomhuspool. Det är speciellt populärt bland par som söker en extraordinär upplevelse. Kombinera ett besök i relaxavdelningen med frukostbuffé och massagebehandlingar. Missa inte den stora terrassen med fin utsikt.

Lägsta pris för 2 personer: 1.395 kr.

Hotell Wilhelmina
Hotels.com

Hotell Wilhelmina

4/5

Checka in på Hotell Wilhelmina om du vill upptäcka Västerbottens vackra natur. Här finns en restaurang som serverar klassisk husmanskost och dessutom Lake Sense Spa med sjöutsikt. Bada i bubbelpoolen eller koppla av med något gott att dricka. Hit ska du åka med din älskade partner för en avkopplande vistelse som tankar energi i kropp och själ.

Lägsta pris för 2 personer: 1.125 kr.

Hotell Östersund
Hotels.com

Hotell Östersund

4/5

Mitt i centrum hittar du Hotell Östersund där den mysiga stämningen bjuder in dig till en avkopplande vistelse. Besök spaavdelningen Cloud på hotellets tak med vacker utsikt över staden och den närliggande sjön. En drömlik atmosfär hägrar över ångbastun, jacuzzin och upplevelseduschen. Här får du en helhetsupplevelse för kropp och själ mitt i staden.

Lägsta pris för 2 personer: 1.395 kr.

Källan Hotell Spa Konferens
Hotels.com

Källan Hotell Spa Konferens

4/5

Unna dig en riktig härlig vistelse med en god natts sömn mellan krispiga lakan. Därefter tar du dig upp till spaavdelningen där det väntar ansiktskurer, aromamassage och klassisk massage. Dessutom finns det givetvis en relaxavdelning. Hotellet ligger lite avlägset utanför Åmliden och här väntar därför total avkoppling, lugn och ro. Det perfekta hotellet för en romantiskt getaway.

Lägsta pris för 2 personer: 1.500 kr.

Hotell Lappland
Hotels.com

Hotell Lappland

4/5

Hotell Lappland i Lycksele bjuder på ljuvliga stunder i relaxavdelningen under din vistelse. Denna oas mitt i Lappland utstrålar lugn och ro och här harmoniserar goda smaker, nybäddade sängar och ett lyxigt spa. Sele Spa Club är helt nyöppnat och bjuder på ett bastulandskap, upplevelseduschar, hela elva pooler och ett dedikerat rum för tropiskt regn.

Lägsta pris för 2 personer: 1.895 kr.

Eriksgårdens Fjällhotell
Hotels.com

Eriksgårdens Fjällhotell

3/5

Mitt i hjärtat av Funäsdalen ligger Eriksgårdens Fjällhotell. Här väntar ett riktigt fjällparadis året om. Det genuina och familjära boendet har fullt fokus på mysighet. Här serveras vällagad mat från lokala produkter och dessutom finns det en fin spaavdelning. Boka en riktig må bra-vistelse med simbassäng, ångbastu och massage. Här kan du verkligen koppla bort vardagens stress!

Lägsta pris för 2 personer: 1.600 kr.

Grand Hotel Lapland
Hotels.com

Grand Hotel Lapland

4/5

Grand Hotel Lapland mitt i centrala Gällivare låter dig utforska den norrländska naturen på ett bekvämt avstånd till landets storstäder. Hit kan du ta med både partner, barn och vänner. Checka in på det bekväma rummet och ta er upp till taket där det väntar en relaxavdelning med slående utsikt mot Dundret. Pool och bastu finns.

Lägsta pris för 2 personer: 1.400 kr.

Därför ska du välja ett spa hotell i Norrland

Norrlands breda vidder sträcker sig enda från Gävle i söder till Kiruna i norr och ännu längre norrut. Denna enorma del av den svenska markytan rymmer såväl stora städer som jättelika uråldriga skogar. Vacker natur, spegelblanka sjöar och forsande jokkar finns det gott om.

Om du längtar norrut, då finns det dessutom gott om hotell med spa här. Varför inte checka in på ett spa hotell i Norrland i någon av alla städer, kanske Östersund eller Kiruna. Eller så kan du kan du välja ett spa hotell längs med kusten. Luleå, Umeå och Sundsvall har alla hotell som står redo och välkomnar dig.

I Norrland finns det verkligen något för alla. Här kan du njuta av en romantisk spaweekend med din älskade. Du kan ha en trevlig vistelse med en vän eller en kul spahelg med barnen. Möjligheterna är oändliga.

Härliga spahotell i Norrland

Oändligt med roliga aktiviteter norrut

Norrland är otroligt stort. Större än vad många människor är medvetna om. Många av oss har en diffus längtan av att åka ”norrut”. Om du väljer ett hotell i Norrland så får du chansen att upptäcka denna vidsträckta del av landet.

Ett hotell med spa ger dig fullkomlig avkoppling. Du kan välja mellan en rad olika behandlingar och njuta av god mat. Så varför inte passa på att kombinera vistelsen med lite mer fartfyllda aktiviteter? Här finns nämligen allt du kan tänka dig!

Skidåkning i världsklass på Åreskutan, hundspannsåkning i Kiruna, havsfiske i Luleå eller ett besök hos de svenska samerna. Dessutom kan du spana in de svenska fjällen eller paddla kajak längs med någon av alla forsar.

Det går flyg till många norrländska städer från såväl Stockholm som Göteborg. Du kan därför enkelt ta dig hit även om du bor långt bort. Det går dessutom gott om tåg om du vill lämna bilen hemma.

Avkopplande behandlingar på spa hotell i Norrland

Norrland är midnattssolens och norrskenets land. Det är därför alltid en god idé att boka en spaweekend hit, oavsett årstid.

På spa hotell i Norrland finns det ett enormt utbud av spabehandlingar och upplevelser. Det kanske inte är så konstigt med tanke på hur stor ytan är.

Du kan bland annat njuta av:

  • Ångbastu
  • Torrbastu
  • Jacuzzi
  • Uppvärmda pooler och utomhuspooler
  • Helkroppsmassage
  • Ansiktsbehandlingar
  • Massage med varma stenar
  • Sparitualer

Exakt vad som ingår beror på vilket spa hotell i Norrland du bokar. Se därför till att jämföra olika hotellutbud innan du bokar.

Boka ett spapaket

Vi rekommenderar dig att boka ett spapaket. Då kan du få en riktigt drömlik helg. Givetvis kan du även lyxa till det även mitt i veckan.

Ett spapaket innehåller ofta övernattning på hotellet, middag och frukost. Dessutom brukar det ingå entré till spaavdelningen där du kan njuta av bastu och pooler. Ibland ingår det olika behandlingar och ibland får du boka till dessa.

Det är populärt att boka ett komplett paket med boende, mat och spa. Se därför till att vara ute i god tid om du vill åka en specifik dag.

Vanliga frågor och svar

Kan jag åka ensam på spa?

Ja, det går bra att checka in på ett spa ensam. Då kan du njuta fullt ut av den tystnad och det lugn som råder.

Är det billigt med spa i Norrland?

Priset varierar från hotell till hotell. Det kan vara något dyrare i större städer än på landsbygden. Det finns dock något för alla här!

Vilket spa hotell i Norrland är bäst?

Det finns många riktigt fina hotell att välja mellan. Fundera på vilka behandlingar du vill ha och vilken sorts hotell du är ute efter. Vill du bo i centrum eller prioriterar du total tystnad ute i naturen? Därefter kan du jämföra alla hotell vi rekommenderar.