Spa hotell Jönköping

Bästa spa hotell i Jönköping 2024

Nere vid Vätterns södra strand kan du checka in på ett spa hotell i Jönköping. Här kan du njuta av en avkopplande spaweekend på något utav alla de hotell med spa som finns i och omkring staden.

Jönköping är omgivet av kuperade sluttningar och vacker natur. Det är därför det perfekta resmålet för dig som vill ha något vackert att vila ögonen på. Stadskärnan är levande och här kan du kombinera din hotellvistelse med såväl roliga aktiviteter som mysiga restaurangbesök.

Denna sida innehåller reklamlänkar

Hestraviken Hotell & Restaurang
Hotels.com

Hestraviken Hotell & Restaurang

4/5

I den djupa Smålandsskogen finner du detta vackra hotell med utsikt över Algustorpasjön. Här kan du vistas i en riktig idyll medan du kopplar av och fokuserar på ditt välbefinnande. Ta med dig din partner på en romantisk weekend och njut av såväl spa som natur. På morgonen väntar en kravmärkt lantfrukost med nybakat bröd.

Lägsta pris för 2 personer: 2.220 kr.

Badhotellet Spa & Konferens
Hotels.com

Badhotellet Spa & Konferens

4/5

Sveriges äldsta kurhotell bjuder in dig till en välgörande vistelse i en härlig sekelskiftesmiljö. Boka en hel weekend och njut av en sparitual med anor från sena 1800-talet. Om du verkligen vill njuta av livets goda så bokar du sköna spabehandlingar som utförs av hotellets duktiga spaterapeuter. På kvällen bjuder restaurangen in till en välsmakande middag.

Lägsta pris för 2 personer: 2.195 kr.

Hotell Högland
Hotels.com

Hotell Högland

4/5
Fyrstjärniga Hotell Högland erbjuder nyrenoverade hotellrum och en härligt varm frukost. Ta med dig din partner, barn eller hund och checka in för att njuta av wellnessavdelningen. Här inne finns det bubbelpooler, bastu och massagestolar. Vi rekommenderar att du bokar något av alla härliga spapaket. Missa inte heller att äta middag i mysiga Restaurang Högland
 

Lägsta pris för 2 personer: 1.390 kr.

Hooks Herrgård Manor
Hotels.com

Hooks Herrgård Manor

4/5

Strax söder om Jönköping, precis intill Hokasjön, finner du Hooks Herrgård. Detta natursköna hotell bjuder på spa & fitness som kombineras med god mat och dryck. Den 1300 kvm stora spaanläggningen har allt som behövs för spalyx. Bada i varma och kalla källor och njut av bastulandskapet. Natten tillbringar du i ett av hotellets mysiga rum.

Lägsta pris för 2 personer: 3.400 kr.

Därför ska du välja ett spa hotell i Jönköping

I Jönköping kan du känna storstadspulsen trots att det bara bor 100 000 invånare i staden. Tack vare såväl barnfamiljer som studenter så är det många människor som rör sig ute i centrum.

Hoppa på bussen för att ta dig till skogen eller stranden. Du är dessutom bara en kort tur bort från såväl idylliska Gränna som ön Visingsö. Här finns såväl mystisk historia som polkagrisar att inkludera i upplevelsen.

När du checkar in på ett spa hotell kommer du att upptäcka att det finns ett harmoniskt lugn i staden. Kanske är det sjöläget eller den vackra miljön runt staden som bidrar till stämningen.

Härlig vistelse med friskvård i Jönköping

Aktiviteter du inte vill missa

Det finns många vackra områden som du inte får missa när du bokar ett spa hotell i Jönköping. Passa på att boka in en hel spaweekend för att riktigt kunna njuta av omgivningarna.

Staden ligger centralt placerad i landet. Det är strax under två timmar till Göteborg och bara en och en halv timme till Linköping.

Under din spa weekend rekommenderar vi dig att besöka Äppledalen. Där du kan strosa runt bland stora äppelodlingar och köpa lokalproducerade varor. Besök även stadsparken där du kan avnjuta en mysig picknick.

Om du vill bege dig ut på vattnet så kan du besöka Brunn. Där kan du ta en båttur genom näckrosfyllda kanaler och under turen får du följa John Bauers trolska spår.

Upptäck behandlingar på spa hotell i Jönköping

Det finns många hotell med spa att välja mellan i staden. Du kommer därför att kunna hitta en spaanläggning som verkligen känns lockande.

Vilka spabehandlingar som finns tillgängliga beror på vilket hotell du bokar. Vi har dock kikat runt på de olika hotellen och på ett spa hotell i Jönköping kan du bland annat njuta av:

  • Sparitualer
  • Kroppspeeling
  • Inpackningar
  • Helkroppsmassage
  • Pedikyr
  • Uppvärmda pooler
  • Bastur

Om du bokar ett helt spapaket ingår det oftast övernattning i ett vackert inrett rum. Dessutom ingår det middag och frukostbuffé. Vilka behandlingar som är inkluderade kan variera. Ibland är det ett väl sammansatt spapaket med olika behandlingar och ibland får du välja själv.

Ta med dina barn på spa

Ett spa utlovar så gott som alltid en harmonisk upplevelse, oavsett vem du tar med dig. Det är nämligen sällskapet som bidrar till den njutningsfulla stämningen. Delad glädje är dubbel glädje som det gamla ordspråket lyder.

Du bestämmer själv vem du vill ta med dig som sällskap. Varför inte ta med dig din partner för en romantisk upplevelse eller en vän för en avkopplande stämning.

Du kan även ta med dig dina barn på spa. Så länge som barnen är blöjfria så finns det många hotell med spa att åka till. Vissa spaanläggningar har 15 års åldersgräns medan andra gärna välkomnar barn i lägre åldrar. Kontakta hotellet på förhand för att höra vilka regler de har.

Vanliga frågor och svar

Kan man bada i Vättern under vistelsen?

Jönköping ligger vackert beläget precis vid Vätterns strandkant. Här finns det både badstränder och små hamnar att besöka. Du kan givetvis ta ett dopp i sjön under din vistelse. Varmast är det under sommaren med även vintern lockar många badsugna.

Vilken tid på året bör jag boka?

Du kan boka ett spa hotell under hela året. Alla hotell håller nämligen öppet under såväl sommar som vinter. Under de kalla månaderna är det skönt att värma upp kroppen i de uppvärmda poolerna. Under de varma månaderna finns det dock lite fler aktiviteter att ta del av ute i naturen.

Vilket spa hotell i Jönköping är bäst?

Vilket hotell som är bäst beror på vad du vill uppleva. Vi rekommenderar dig att jämföra såväl hotell som spabehandlingar för att hitta den upplevelse du är ute efter.