Spa hotell Södermanland

Bästa spa hotell i Södermanland 2024

Hela vårt avlånga land är fullt av fina hotell med spa. Här kan du njuta av avkopplande spaanläggningar med välgörande behandlingar året runt. På den här sidan har vi samlat ihop de spa hotell i Södermanland som utmärker sig lite extra.

Södermanland sträcker sig från Östkusten till Hjälmaren och Mälaren. Med vatten på så många sidor, böljande åkerlandskap och djupa skogar är du garanterad ett vackert naturlandskap. Låt oss kika lite närmare på hur du kan tillbringa en spaweekend i den här regionen.

Denna sida innehåller reklamlänkar

Herrgårdsflygel mitt i Sörmland
Booking.com

Herrgårdsflygel mitt i Sörmland

4/5

Boka en egen villa mitt i Sörmland med stor terrass och utomhuspool. Här kan du verkligen slappna av och koppla bort vardagens stress. De tre sovrummen gör det möjligt att åka med hela familjen eller ditt kompisgäng. Här kan du verkligen leva i en saga ute på landsbygden bland vacker inredning och välvårdad trädgård.

Lägsta pris för 2 personer: 2.428 kr.

Dufweholms Herrgård
Hotels.com

Dufweholms Herrgård

4/5

Ta med din partner och checka in på ett romantiskt herrgårdshotell utanför Katrineholm. Här blandas dåtidens charm med dagens moderniteter i en enda salig upplevelse. På Dufweholms Herrgård finns dessutom en spaavdelning med stämningsfull miljö. Njut av avslappnande spabehandlingar, bastubad med sjöutsikt och en uppvärmd badtunna. Missa inte hotellets vällagade middag och generösa frukostbuffé!

Lägsta pris för 2 personer: 1.075 kr.

Sunlight Hotel Conference & Spa
Hotels.com

Sunlight Hotel Conference & Spa

4/5

Övernatta i en gammal tvålfabrik söder om Stockholm! Här finner du ett kustnära hotell med spa och sköna sängar. Ta en simtur i 25-metersbassängen, besök SPA-loungen och bubbla i jacuzzin. Passa även på att besöka Sveriges största hotellgym innan du slår dig ner i restaurang Klara för en god middag av råvaror från Sörmland.

Lägsta pris för 2 personer: 1.388 kr.

Därför ska du välja ett spa hotell i Södermanland

När du letar efter ett lyxigt spa hotell i Södermanland så har du många alternativ. Här finns det nämligen många städer som kan skryta med sina egna hotell med spa.

I norr hittar du Eskilstuna och Strängnäs och söderut hittar du Nyköping ute vid kusten. Det är dessutom bara någon timme till ett spa hotell i Stockholm om du vill utöka din sökyta.

I Södermanland finns det lättillgänglig natur. Du kan därför kombinera din vistelse med fina dagsvandringar ute i skogen eller längs med kusten. Du kan även testa mer fartfyllda aktiviteter såsom mountainbike, kajak eller höghöjdsbana.

Underbar natur och goda stunder i Södermanland

Välj mellan sköna spabehandlingar

Det bästa med att åka på spa är att det finns så många olika behandlingar att välja mellan. Du kan välja mellan att boka ett helt spapaket eller köpa ett dagspass med inträde till spaanläggningen. Välj det du känner att din kropp behöver.

Vilka spabehandlingar som finns tillgängliga beror på vilket hotell du väljer. Några behandlingar och upplevelser som finns i Sörmland är följande:

  • Varm badtunna
  • Uppvärmda pooler
  • Helkroppsbehandlingar
  • Ansiktsbehandling
  • Avslappningsmassage
  • Fotbad
  • Isskrubb
  • Aromabastu
  • Ångbastu

Att åka på spa hotell i Södermanland är en kur för såväl kropp som själ. Välj mellan lyxiga behandlingar som ger dig en komplett spaupplevelse. Många tycker om att välja en eller två behandlingar, kombinerat med pool- och bastubad.

Ta med din partner på en romantisk spaweekend

I Södermanland kan du checka in på ett spa hotell med barn, men varför inte passa på att ta med dig din partner på en romantisk weekend. Om ni lämnar såväl barn som den stressiga vardagen bakom er så kan ni få total avkoppling.

Det finns många fina spa hotell i Södermanland såväl inne i städerna som ute på landsbygden. Varför inte checka in på en romantisk herrgård och njuta av en helg i den uppvärmda poolen med ett glas bubbel i handen.

En spaweekend i Sörmland är det perfekta valet för såväl årsdagar som en extra romantisk dag mitt i veckan. Kanske vill ni slå på stort och boka ett slott med spa?

Boka ett spapaket

Det finns många mysigt inredda hotell med spa i Sörmland. Du kan välja mellan herrgårdar, slott och moderna hotell inne i centrum. Det finns helt enkelt möjlighet att verkligen anpassa din vistelse utefter dina önskemål.

Vi kan rekommendera dig att boka ett spapaket. Då kan du få en hel helg fylld av avkoppling. I ett paket ingår det oftast en eller två övernattningar i ett mysigt hotellrum, middag och frukostbuffé. Dessutom kan det ingå förutbestämda spabehandlingar eller så får du välja fritt från spamenyn.

Ett annat område i Sverige med fina spa hotell är Västmanland. Varför inte passa på att upptäcka hela Sverige från mysiga hotell.

Vanliga frågor och svar

Vilket spa hotell i Södermanland är bäst?

Det är svårt att svara på vilket spa hotell som är bäst. Det beror nämligen på vilken sorts upplevelse du vill ha. Om du reser med din partner eller med dina barn så kan två helt olika hotell vara det bästa valet. Vi rekommenderar dig att du jämför olika hotell och spabehandlingar för att hitta det alternativ som är bäst för just dig.

Kan jag fira jul på ett spa?

Ja, det är möjligt att fira jul och andra högtider på ett spa. Varför inte välja ett slott eller en herrgård för detta tillfälle. Då får du fira julen i en lyxig omgivning full av god mat och avkoppling.

Vilken tid på året bör jag boka?

Du kan boka in en spahelg i Sörmland under hela året. De flesta hotell håller nämligen öppet året runt, oavsett vilken årstid det är. Alla hotell har sin egen tjusning vid såväl soligt som ruskigt väder.