Spa hotell Västkusten

Bästa spa hotell Västkusten 2024

Sätt guldkant på tillvaron och checka in på ett spa hotell på Västkusten. Här finns det mängder med hotell som välkomnar dig för en lyxig spaweekend eller ett dagsbesök på spaanläggningen.

För en högklassig upplevelse finns det många städer du kan vända dig till. Dessutom har även de vidsträckta vidderna ute på landsbygden dolda pärlor du inte vill missa.

Vi har samlat ihop våra favorithotell för de tillfällen då du vill lyxa till det. Dessutom ger vi dig tips om vad du kan upptäcka längs med landets vackra kuststräcka.

Denna sida innehåller reklamlänkar

Varbergs Kusthotell
Hotels.com

Varbergs Kusthotell

4/5

Varbergs Kusthotell har en konstant närvaro av havet. Här på kusten kan du njuta av en avkopplande helg med spa mitt på Västkusten. Upptäck spaanläggningen Thalasso spa. Här kan du simma i en uppvärm havsvattenpool och boka ett flertal sköna spabehandlingar. Därefter kan du ta den korta promenaden ner till havet för ett uppfriskande dopp.

Lägsta pris för 2 personer: 1.740 kr.

Gullmarsstrand Hotell & Konferens
Hotels.com

Gullmarsstrand Hotell & Konferens

4/5

Ett underbart hotell mitt i skärgården på Västkusten. Här kan du blanda mängder av aktiviteter och upplevelser med en avkopplande vistelse inne i spaavdelningen. Livskvalitén slår nästan i taket med tanke på att det är exakt noll meter till havet och alla salta bad. Njut i den värmande bastun och ta långa promenader under dagen.

Lägsta pris för 2 personer: 1.622 kr.

Marstrands Havshotell
Hotels.com

Marstrands Havshotell

4/5

Välkända Marstrands Havshotell ligger precis på kajen vid havet. Här finner du ett lugnt och skönt boende i en avkopplande miljö. Ett besök på detta hotell är verkligen något utöver det vanliga. Spaavdelningen bjuder på varma och salta bad och håller även öppet för barn under specifika tider. Njut av god mat och en underbar service.

Lägsta pris för 2 personer: 2.245 kr.

TanumStrand
Hotels.com

TanumStrand

4/5

På TanumStrand får du ett havsnära boende i Bohuslän. Lägg till med båten och checka in på hotellet. Här njuter du av en middag i hotellets egna restauranger och svalkande bad i havet. I SPA Horisont finns ett flertal magiska pooler, ett stort bastulandskap och härlig hud- och kroppsvård. Välj mellan en rad olika paket.

Lägsta pris för 2 personer: 2.420 kr.

Varbergs Stadshotell & Asia Spa
Hotels.com

Varbergs Stadshotell & Asia Spa

4/5

Checka in på ett unikt spahotell mitt i Varberg. Omtyckta Varbergs stadshotell har en sekelskiftesatmosfär och dessutom en spektakulär utsikt över havet. Här kan du verkligen koppla bort vardagen och bara njuta. Inne i Asia Spa har du utsikt över Varbergs fästning och här kan du boka vattenmassage, uppleva japansk tvagning, bada i Vitalitypoolen och bada bastu.

Lägsta pris för 2 personer: 1.937 kr.

Hotell och Restaurang Hovs Hallar
Hotels.com

Hotell och Restaurang Hovs Hallar

3/5

Mitt på Bjärehalvön hittar du en pärla vid namn Hovs Hallar. Här kombineras hotell och restaurang i en enda härlig upplevelse. Bo med en vidunderlig utsikt över hav och land och stärk själen inne i spaavdelningen. Här finner du ett jacuzziområde, bastu och avkopplande spabehandlingar som gör så att all stress rinner av dig.

Lägsta pris för 2 personer: 1.695 kr.

Smögens Hafvsbad
Hotels.com

Smögens Hafvsbad

4/5

Upptäck Söderköpings brunn i en vacker herrgårdsmiljö. Oavsett om du tar med dig en vän eller din partner så kommer du att få en underbar vistelse här. Detta kurhotell är helt nyrenoverat och bjuder på avslappnande spabehandlingar och goda måltider. Här tycker många om att fira sitt bröllop, så som du förstår är den romantiska atmosfären hög.

Lägsta pris för 2 personer: 1.990 kr.

Hotel Continental Relax & Spa
Hotels.com

Hotel Continental Relax & Spa

4/5

Upplev en unik spamiljö med sköna behandlingar för alla sinnen på Hotel Continental Relax & Spa inne i Halmstad. Hit ska du ta med din partner, för den romantiska miljön kommer att boosta er kärlek. Många av de unikt inredda rummen har kakelugnar från en svunnen tid. Boka en välgörande spabehandling och bada i den varma källan.

Lägsta pris för 2 personer: 1.495 kr.

Hotell Gästis
Hotels.com

Hotell Gästis

4/5

Varbergs äldsta hotell bjuder in dig till en rofylld, personlig och annorlunda vistelse. Hela hotellet genomsyras av en härlig atmosfär från den tid då byggnaden tillkom, nämligen 1600-talet. Här finns ett unikt kurbad och dessutom en lång rad spabehandlingar att njuta av. I de gamla källarvalven hittar du Leninbadet med en varm och ombonad känsla.

Lägsta pris för 2 personer: 956 kr.

Därför ska du välja ett spa hotell på Västkusten

Har du någon gång besökt Västkusten? Då känner du till att kustremsan är fylld av böljande sanddyner, små mysiga orter och många spännande aktiviteter. Ingen annanstans kan du surfa och åka på spa på en och samma dag.

Kusten sträcker sig från Strömstad i norr, via storstaden Göteborg och ner till Kullahalvön. Längs med vägen passerar du fantastiska kustorter såsom Båstad, Halmstad, Varberg och Smögen. Alla är de väl värda ett besök.

Oavsett vilken stad du väljer att besöka så finns det gott om hotell med spa att välja mellan. Här, på ett spa hotell på Västkusten, har du nära till allt. Havsbad, shopping, natur och en underbar matkultur. Varför inte kika på våra topprekommendationer för Varberg.

Romantisk vistelse på ett spahotell på västkusten

Vilken spabehandling vill du uppleva?

Det finns nästan lika många spabehandlingar att ta del av som det finns spa hotell på Västkusten. Det är kanske inte så konstigt med tanke på att alla hotell har duktiga spaterapeuter. De är alltid redo att ta hand om dig när du är i behov av en massage.

Vi har kikat på vilka upplevelser du kan få i denna del av landet. Du kan bland annat boka:

  • Ansiktsbehandlingar
  • Massage med varma stenar
  • Fotmassage
  • Fotbad
  • Hamam
  • Bubbelbad
  • Ljusterapi
  • Ångbastu och torrbastu
  • Varm oljemassage

Vad behöver din kropp och själ just nu? Jämför gärna de olika hotellens behandlingar innan du bokar.

Upptäck alla städer med spa hotell på Västkusten

Vissa spa hotell på Västkusten ligger nära en golfbana så att du kan svinga klubban efter frukost. Andra ligger precis vid havet så att du kan njuta av ett uppfriskande morgonbad. Alla har vi olika önskemål och därför är det bra att det finns så många hotell att välja mellan. Om du är lite extra sugen på golf så ska du spana in hotellen i Halmstad.

Det som kännetecknar många hotell på kusten är att de ligger precis vid stranden eller klipporna. På så sätt får du in den fina naturen som en naturlig del av din vistelse. Det är därför enkelt att kombinera avkoppling, natur och god mat i en havsnära miljö.

Städer som har ett hotell med spa är bland annat Varberg, Göteborg och Falkenberg. Här finns det såväl stora moderna komplex som mindre och mysiga alternativ.

Vem tar du med dig på din spaweekend?

Vem ska du ta med dig för att få en riktigt avkopplande spaweekend? Många vill ta med sig sin äkta hälft och njuta av ett väl sammansatt spapaket. Andra vill åka med en nära vän för att kunna samtala om livets alla ämnen under en heldag eller helg.

Det är också möjligt att checka in på ett spa hotell med barn. Många hotell välkomnar blöjfria barn. Då kan ni njuta av en spahelg hela familjen. Kanske blir det en alldeles underbar semester där barnen badar i poolen medan en förälder går på massage?

Njut av en romantisk vistelse på ett spa hotell på Västkusten

Många tar som sagt med sig sin älskade på en spavistelse. Här får du verkligen chansen att återväcka romantiken i ert förhållande.

På hotellet kan ni boka in en parmassage, njuta av ett glas bubbel i jacuzzin och beställa upp en ask choklad till rummet. Dessutom kan ni avnjuta en lång middag med gott vin till. Frågan är om det finns någon bättre tillflyktsort än ett spa? Boka gärna ett barnfritt hotell för att verkligen kunna få det lugnt och stilla inne i spaavdelningen.

Boka ett spapaket med övernattning

Nyckeln till en avkopplande spaweekend är att planera allt i förhand så att ni bara kan njuta när ni väl är på plats. Boka därför ett spapaket som underlättar för er vistelse.

I ett spapaket ingår det övernattning på hotellet, entré till spaavdelningen och middag. Ofta ingår det även en riktigt god frukostbuffé. Välj sedan själva vilka spabehandlingar ni vill boka till. Här finns det möjlighet att njuta av flera olika massagebehandlingar. Du kan även välja att nöja dig med alla uppvärmda pooler. Att bada bastu och simma i poolen är tillräckligt avkopplande för många.

Vanliga frågor och svar

Vilket spa hotell på Västkusten ska jag välja?

Vilket hotell är egentligen det bästa? Det beror på vilken upplevelse du vill ha! Vill du att allt fokus ska ligga på spabehandlingar eller vill du bara njuta av spaavdelningen efter en dag på golfbanan? Fundera på vad du vill ha och jämför sedan alla de hotell vi rekommenderar.

Hur lång tid ska man vara på ett spa?

Många tycker om att boka en hel spahelg med en eller två övernattningar. Givetvis går det lika bra att bara köpa ett dagspass. Ju längre du stannar, desto mer uppvilad blir du.

Är det dyrt med spa på kusten?

Generellt är ett hotell med spa inte dyrare längs med Västkusten än någon annanstans. Välj ett hotell på en liten ort snarare än i stora Göteborg om du vill få ner priset.