Spa hotell Uppsala

Bästa spa hotell i Uppsala 2024

Om du bor norr om vår huvudstad, då kan du besöka ett spa hotell i Uppsala. Denna storstad är alltid redo att välkomna ditt besök! I Uppsala finns det mycket att göra och spabehandlingarna är oändliga. Här hittar du därför total avkoppling och dessutom gott om nöje.

Att besöka ett hotell med spa är alltid en bra idé. Du må vara stressad i vardagen, men när du kliver ut genom hotelldörrarna efter en avkopplande weekend så kommer du att känna dig som en ny människa. I vackra Uppsala med omnejd finns det dessutom gott om spa hotell att välja mellan.

Denna sida innehåller reklamlänkar

Gimo Herrgård
Hotels.com

Gimo Herrgård

4/5

Vill du koppla bort vardagen och checka in på en riktig herrgård? Då är Gimo Herrgård utanför Uppsala det perfekta valet. Här kan du boka ett lyxigt weekendpaket och verkligen skämma bort dig själv i spaavdelningen som har panoramautsikt över sjön. I herrgårdens restaurang serveras utsökt mat tillagad på lokala råvaror året runt.

Lägsta pris för 2 personer: 3.595 kr.

Därför ska du välja ett spa hotell i Uppsala

I Uppsala kan du gå i Pelle Svanslös fotsteg och upptäcka en stad full av studenter, barnfamiljer, fantastisk kultur och roliga nöjen.

I den här staden finns det gott om upplevelser och sevärdheter som du inte vill gå miste om. Checka in på ett spa hotell i Uppsala och stanna hela helgen för att både hinna njuta av spabehandlingar och upptäcka staden. En hel spaweekend alltså!

Det är en perfekt destination året runt. Det finns nämligen gott om saker att göra här och staden är bara en kort biltur från Stockholm.

Promenera i den omgivande naturen på spa hotellet

Njut av olika spabehandlingar

Du får inte missa att boka ett spa hotell i Uppsala som erbjuder gott om olika behandlingar. Då kan du välja och vraka mellan de behandlingar som du känner att din kropp behöver.

Utbudet varierar mellan olika spa hotell, men du kan bland annat hitta följande saker:

  • En avslappnande bubbelpool
  • Varma bastur
  • Ångbastu
  • Varm oljemassage
  • Ansiktsbehandlingar
  • Inpackningar
  • Sparitualer

Ladda batterierna med en hel spaweekend. Då hinner du med såväl en trerättersmiddag som att strosa runt i den fluffiga badrocken. Dessutom kan du avsluta din weekend med en riktigt god frukostbuffé. Aldrig har det varit enklare att uppnå maximalt välbefinnande än på ett spa.

Kombinera din spaweekend med aktiviteter

Det finns såväl vacker natur som en fin citykärna inne i Uppsala. Du väljer själv vad du vill att just din spahelg ska innehålla. Det viktigaste är att du känner dig avslappnad samtidigt som du har roligt.

Något du absolut inte får missa är ett besök i Uppsala Domkyrka. Denna kyrka uppfördes mellan 1270 och 1435 och är ett lika ståtligt byggnadsverk såväl utanpå som inuti. Eftersom kyrkan ligger centralt mitt inne i staden så kan du ta dig hit till fots från många hotell med spa.

Om du istället vill komma ut i naturen så kan du passa på att paddla kanot, kajak eller SUP. Dessutom kan du vandra en sträcka längs med den vackra Upplandsleden. Upptäck även hotell i Västerås, en kort resa bort.

Boka ett spapaket på ett spa hotell i Uppsala

Något vi verkligen kan rekommendera dig är att boka ett spapaket. När du besöker ett spa hotell i Uppsala får du nämligen den bästa upplevelsen om du bokar ett paket. Då har du allt redo när du anländer.

Ett spapaket innehåller ofta en övernattning på det hotell med spa som du har valt. Dessutom brukar det även ingå en god middag och en frukostbuffé. Antingen kan du välja mellan olika spabehandlingar och massager eller så kan det ingå en förbestämd sparitual som är välgörande för såväl kropp som själ.

Med ett spapaket behöver du inte fundera över vad du ska göra, utan du kan bara checka in, ta på dig den sköna badrocken och börja njuta. Det enda du behöver planera är de extra aktiviteterna utanför hotellets väggar.

Vanliga frågor och svar

Kan jag fira jul på ett spa hotell i Uppsala?

Ja, det går mycket bra och är dessutom ett trevligt alternativ till en traditionell jul. De flesta spa hotell håller öppet även under juldagarna.

Är det dyrt med en spahelg?

Nej, det behöver inte vara dyrt att boka en spahelg. Du kan välja det hotell och de behandlingar som passar din budget bäst. Det finns en mycket stor variation att välja mellan för alla plånböcker.

Vilka sevärdheter får jag inte missa i staden?

Det finns mycket att göra i staden, vilket gör den till ett perfekt resmål. Du bör bland annat besöka domkyrkan, slottet och ta en promenad längs med Fyrisån innan du åker härifrån. Då har du fått se en stor del av staden längs med vägen.