Spa hotell Småland

Bästa spa hotell i Småland 2024

I vackra Småland finns det gott om möjligheter att vila upp sig och koppla av. Hela landskapet är nämligen fullt av små kurorter och fina hotell med spa. Här kommer våra bästa tips för dig som vill checka in på ett spa hotell i Småland och vila upp dig under en välbehövlig spaweekend.

Småland ligger centralt i södra Sverige och hit kan de flesta ta sig för en avslappnande dag eller helg. Oavsett om du kommer med bil eller lokaltrafik så finns det många hotell att välja mellan. Såväl i städer som ute på den grönskande landsbygden kommer du att finna lugn och ro för själen.

Denna sida innehåller reklamlänkar

Hestraviken Hotell & Restaurang
Hotels.com

Hestraviken Hotell & Restaurang

4/5

I den djupa Smålandsskogen finner du detta vackra hotell med utsikt över Algustorpasjön. Här kan du vistas i en riktig idyll medan du kopplar av och fokuserar på ditt välbefinnande. Ta med dig din partner på en romantisk weekend och njut av såväl spa som natur. På morgonen väntar en kravmärkt lantfrukost med nybakat bröd.

Lägsta pris för 2 personer: 2.220 kr.

Ekerum Resort Öland
Hotels.com

Ekerum Resort Öland

4/5

Med ett unikt läge på vackra Öland ligger Ekerum Resort. Här finner du lugn och ro med en magisk utsikt över Kalmar sund. Om du vill ha en vistelse du inte kommer att glömma i första taget, då ska du ta med dig en vän eller din partner hit! I den harmoniska miljön finns ett spa med relaxavdelning.

Lägsta pris för 2 personer: 1.190 kr.

Hotel Skansen
Hotels.com

Hotel Skansen

4/5

Hotel Skansen är ett välkänt spahotell för livsnjutare som vill koppla av. Här har du verkligen havet runt husknuten, samtidigt som du befinner dig i hjärtat av kuststaden Båstad. Besök kallbadhuset på stranden eller njut av spaavdelningen på taket. Här finns det många spapaket att välja mellan för dig som verkligen vill lyxa till det.

Lägsta pris för 2 personer: 1.399 kr.

Badhotellet Spa & Konferens
Hotels.com

Badhotellet Spa & Konferens

4/5

Sveriges äldsta kurhotell bjuder in dig till en välgörande vistelse i en härlig sekelskiftesmiljö. Boka en hel weekend och njut av en sparitual med anor från sena 1800-talet. Om du verkligen vill njuta av livets goda så bokar du sköna spabehandlingar som utförs av hotellets duktiga spaterapeuter. På kvällen bjuder restaurangen in till en välsmakande middag.

Lägsta pris för 2 personer: 2.195 kr.

Best Western Plus Västerviks Stadshotell
Hotels.com

Best Western Plus Västerviks Stadshotell

4/5

Ett fyrstjärnigt hotell mitt i centrala Västervik med många hotellpaket att välja mellan. I den mysiga ljusgula byggnaden väntar vackert inredda rum och en spaavdelning. Hotellet sägs dessutom erbjuda Västerviks bästa frukost! Den uppskattade spaavdelningen heter Skönare Liv och ingår i hotellbokningen. Njut av bad i jacuzzin och ett besök i den varma bastun.

Lägsta pris för 2 personer: 1.395 kr.

Hotell Högland
Hotels.com

Hotell Högland

4/5

Fyrstjärniga Hotell Högland erbjuder nyrenoverade hotellrum och en härligt varm frukost. Ta med dig din partner, barn eller hund och checka in för att njuta av wellnessavdelningen. Här inne finns det bubbelpooler, bastu och massagestolar. Vi rekommenderar att du bokar något av alla härliga spapaket. Missa inte heller att äta middag i mysiga Restaurang Högland.

Lägsta pris för 2 personer: 1.390 kr.

Hooks Herrgård Manor
Hotels.com

Hooks Herrgård Manor

4/5

Strax söder om Jönköping, precis intill Hokasjön, finner du Hooks Herrgård. Detta natursköna hotell bjuder på spa & fitness som kombineras med god mat och dryck. Den 1300 kvm stora spaanläggningen har allt som behövs för spalyx. Bada i varma och kalla källor och njut av bastulandskapet. Natten tillbringar du i ett av hotellets mysiga rum.

Lägsta pris för 2 personer: 3.400 kr.

Därför ska du välja ett spa hotell i Småland

När du checkar in på ett spa hotell i Småland möts du direkt av en härlig atmosfär. Här får du en chans att vila upp kropp och själv. Här, på gränsen till Östergötland, kan du lämna vardagens stress utanför dörrarna.

Hoppa i badrocken och bege dig direkt till hotellets spaavdelning eller passa på att upptäcka världen utanför hotellområdet först. Det finns nämligen gott om aktiviteter och vacker natur i hela landskapet. I många städer finns det dessutom ett pulserande cityliv.

På ett spa hotell i Småland finns det mängder med spabehandlingar att ta del av. Varför inte njuta av en skön massage eller ta hand om huden med en ansiktsbehandling.

Övernattning på vackert spahotell mitt i Smålands härliga natur

Stora Småland bjuder på vacker natur och många städer

Från Jönköping i väst till Västervik i öst finns det en uppsjö av små städer och orter med spa hotell. Här finns såväl den vackra östkusten längs med havet och ett vackert inland med de välkända djupa småländska skogarna.

Området är stort och hotellen är många. Ett spa hotell i Småland kommer inte att göra dig besviken. Här finns det verkligen något för alla.

Du kan besöka större städer såsom Jönköping och Kalmar eller mindre städer såsom Vimmerby, Västervik och Alvesta. Överallt finns det ett hotell med spa som håller öppet året runt och välkomnar dig.

Behandlingar på ett spa hotell i Småland

Hur ska du egentligen kunna välja det bästa spa hotellet? Det finns ju så många att välja mellan. Vi rekommenderar dig att titta på menyn över spabehandlingar. Då ser du direkt om det finns något som lockar extra mycket.

Vilka behandlingar som finns varierar givetvis beroende på vilket hotell du väljer. Bland de vanligaste spabehandlingarna finns:

  • Olika bastur, bland annat finsk bastu och ångbastu
  • Massage, allt från helkroppsmassage till fotmassage
  • Ansiktsbehandlingar
  • Fotbehandlingar
  • Relaxavdelning
  • Bubbelpool
  • Kallbad

Du väljer själv hur många behandlingar du vill ta del av. Ibland kan du välja helt fritt och ibland erbjuder hotellet ett spapaket med en väl sammansatt sparitual. Då får du ett uppskattat spapaket som tar hand om såväl kropp som själ.

När ska jag besöka ett hotell med spa?

Det är alltid en god idé att besöka ett spa hotell i Småland eller närliggande Skåne. Här finns det gott om hotell som håller öppet året runt, såväl sommar som vinter.

På vintern kan det vara skönt att checka in på ett spa hotell för att värma upp kroppen. Den bistra kylan kan nämligen göra dig stel. Under sommaren är det däremot trevligt att checka in på ett hotell för att koppla av utomhus och bara njuta under sommarsemestern.

Oavsett om du väljer att besöka ett spa under vår, sommar, höst eller vinter så finns det alltid gott om såväl behandlingar som aktiviteter runt omkring hotellet.

Vanliga frågor och svar

Ska jag välja en spaweekend eller ett dagspass?

Det bästa är att välja en spaweekend. Då får du möjlighet att koppla av under en längre tid jämfört med ett dagspass. Under en weekend hinner du både med behandlingar och andra aktiviteter.

Ska jag välja ett spa hotell i Småland i en stad eller på landet?

Det ligger spa hotell lite överallt i Småland. Boka ett hotell ute på landet om du vill ha maximal återhämtning och avkoppling. Boka ett hotell inne i någon av alla städer om du vill ha lättillgänglighet och lite stadspuls.

Vad gör man på ett spa i Småland?

När du besöker ett spa så finns det mycket att göra, men fokuset ligger framförallt på avkoppling. Om du bokar ett spapaket kan du både sova över, äta god mat, få massage och bada i pooler.