Spa hotell Västerås

Bästa spa hotell i Västerås 2024

Att besöka ett spa hotell i Västerås är skönt för både kropp och själ. Här finner du ett flertal hotell som erbjuder en lugn oas och avkopplande behandlingar. Det finns dessutom mycket att göra i staden under din spaweekend.

Västerås ligger endast en timmes bilfärd eller tågresa från Stockholm. Det är därför enkelt att ta sig hit, även för dig som saknar bil. Staden ligger precis vid Mälarens kant, vilket gör det till ett extra fint besöksmål på sommaren. Låt oss kika på varför du bör välja just Västerås för din nästa visit.

Denna sida innehåller reklamlänkar

Steam Hotel
Hotels.com

Steam Hotel

4/5

Detta hotell är beläget i ett gammal ångkraftverk från 1917 och är inrett i en industriromantiskt stil. Här sover du precis vid Mälarens strand och njuter av middag på 18:e våningen samt drinkar i takbaren. I den 800 kvm stora Pool Club kan du njuta av varma bad ute på takterrassen. Här finns något för alla som vill ha en annorlunda upplevelse!

Lägsta pris för 2 personer: 1.990 kr.

Därför ska du välja ett spa hotell i Västerås

I Västerås finns det mycket som lockar. Populära besöksmål, badmöjligheter och historia samsas med ett stort utbud av restauranger och caféer. Närheten till Stockholm gör det dessutom till en välbesökt och livlig stad. Med nästan 128 000 invånare är här alltid rörelse i centrum.

Om du vill tillbringa en hel spaweekend i Västerås så finns det gott om saker att se och göra. Såväl aktiviteter som besöksmål ger dig möjligheter att skapa roliga minnen.

Något som många tycker om att besöka är Västerås domkyrka. Här får du se en otroligt ståtlig byggnad med anor från 1200-talet. Om du istället är intresserad av en spännande matupplevelse så ska du besöka saluhallen Slakteriet. Här äter du god, ekologisk mat.

Spa hotell i all ära, men Skultuna messingsbruk, den forntida skeppssättningen Anundshög och museet Karlsgatan 2 är också väl värda ett besök. Missa inte heller vackra Uppsala en bit bort.

Härliga spa hotell i Västerås

Upptäck alla fantastiska spa hotell

Om du besöker ett spa hotell i Västerås så kommer du att få en otroligt lugnt och skön tid. Spa och relax är något som invånarna är duktiga på. Låt kropp och själ få sitt medan du njuter av avkopplande behandlingar i en trivsam miljö.

Det finns ett stort utbud av spa hotell att välja mellan. Du kan därför välja och vraka mellan såväl olika hotell som olika budgetklasser. Det finns helt enkelt något för alla.

Ett lyxig val när du kikar på spa hotell i Västerås är The Steam Hotel. Detta hotell har en riktigt populär spaavdelning med såväl öppen brasa som utomhuspool. Om du istället söker efter det hotell med spa som har bäst utsikt så ska du vända blicken mot Hotel Plaza vars spa ligger på 23:e våningen.

Det finns även många spa hotell i Södermanland att välja mellan, endast en kort bilresa bort.

Härliga upplevelser att välja mellan

Att njuta av ett glas champagne i solnedgången eller ta ett skönt dopp i den varma relaxpoolen, vem drömmer inte om det? Det är möjlig på många av stadens hotell med spa. Dessutom finns det ett otroligt stort utbud av såväl behandlingar som spapaket.

På de olika hotellen med spa kan du bland annat njuta av:

  • Ett bastukoncept med flera olika bastur
  • Helkroppsbehandlingar med heta stenar och massageolja
  • Ansiktsbehandlingar
  • Fotbad med fotanalys
  • Finsk bastu
  • Ångbastu
  • Isbad

Som du ser är listan lång över olika upplevelser du kan få. Exakt vad som finns att välja mellan varierar givetvis beroende på vilket hotell du väljer.

Måste jag boka en hel helg?

Du måste inte boka ett hotell med spa där du sover över. Det går ofta minst lika bra att skippa hotellets spapaket och istället köpa ett kortare dagspass. Kika på våra bästa hotell i Köpenhamn om du vill utomlands.

Kombinera ditt spa hotell i Västerås med roliga aktiviteter

Att checka in på ett spa hotell i Västerås är aldrig fel. Oavsett vilken årstid det är så är en spaweekend alltid ett bra val. Såväl den kyliga hösten som den varma sommaren har mycket fint att erbjuda besökarna. Du kan dessutom variera dina aktiviteter beroende på vad vädret tillåter.

Det finns inte bara sevärdheter och vacker natur här i staden, utan det finns även bra shopping att upptäcka. Såväl vintermys som sommarhäng är fullt möjligt!

Många tycker om att göra något aktivt på dagen för att sedan varva ner inne i spaavdelningen på eftermiddagen och kvällen. Du kan till exempel spela padel, klättra eller testa hur snabbt du tar dig ut ur ett Escape Room. Det finns gott om inomhusaktiviteter för de där regniga dagarna.

Vanliga frågor och svar

Vad kostar ett spa hotell i Västerås?

Många undrar vad det kostar att gå på spa. Sanningen är den att det inte alls behöver bli för dyrt. Du väljer själv om du vill boka ett helt spapaket med övernattning eller bara ett dagspass till en spaavdelning.

Kan man bada i Mälaren under helgen?

Ja, det går bra att bada i sjön vid ditt besök. Det finns gott om fina badplatser att välja mellan.

Vad gör man på ett spa hotell i Västerås?

Det finns gott om aktiviteter för dig som checkar in på ett spa hotell. Du kan välja mellan en rad olika behandlingar, pooler och bastur. Många hotell har dessutom restauranger av hög kvalitet som du kan äta frukost, lunch och middag på.