Spa hotell Örebro

Bästa spa hotell i Örebro 2024

I Örebro med omnejd finner du gott om hotell med spa där du kan koppla av. Här kan du njuta av välgörande behandlingar som är sköna för såväl kropp som själ. Checka in på ett spa hotell i Örebro och kom hem som en helt ny människa.

I den här staden finns det inte bara mysiga hotell att upptäcka. Det finns även fantastiska sevärdheter, historia, natur och kultur. Dessutom finns det shopping som passar alla. Kanske är det hit du ska åka för din nästa spaweekend. Välj själv om du vill ta med dig din partner eller en kompis.

Denna sida innehåller reklamlänkar

Elite Stora Hotellet Örebro
Hotels.com

Elite Stora Hotellet Örebro

4/5

Vill du övernatta i en anrik byggnad från 1800-talet? Då ska du checka in på Elite Stora Hotellet i Örebro. Boendet ligget placerat mitt emellan Örebro slott och Svartån. På detta fyrstjärniga hotell kan du njuta av en underbar wellnessavdelning med relax och gym. Hela hotellet är stilfullt inrett och ger dig utrymme att varva ner mitt i city.

Lägsta pris för 2 personer: 1.530 kr.

Därför ska du välja ett spa hotell i Örebro

Tätorten Örebro ligger vid Hjälmarens strand, bara ett par timmar från Stockholm. Med över 126 000 invånare finns det alltid folk i rörelse. Här rinner Svartån genom hela staden och mitt i centrum hittar du mäktiga Örebro slott. Varför inte passa på att ta en frisk promenad längs med ån och spana i slottet när du ändå befinner dig i staden.

Renässansslottet byggdes i mitten av 1300-talet och är en viktig del av vårt kulturarv. Det bästa av allt är att det ligger inom gångavstånd från många hotell med spa.

Det finns även gott om mat och dryck i staden. Här finns ett fantastiskt utbud av restauranger att upptäcka. Om du inte bokar ett spapaket med övernattning och middag så står du därför inte utan alternativ! Det finns nämligen ett utmärkt utbud av restauranger i centrum.

Trevlig vistelse med din älskade i Örebro

Aktiviteter i Örebro

Det finns gott om natur och äventyr både i och utanför staden. Klä dig efter väder och upptäck såväl vandringsleder som grönskande parker. Du kan paddla SUP på Svartån, upptäcka Kilsbergens höga toppar eller de slingrande grusstigarna på Vinön. Du kan även upptäcka fina leder för cykling såväl i som utanför staden.

Om du istället vill checka in på ett spa hotell för att koppla av och så kan du istället nöja dig med att dricka ett glas bubbel i någon utav alla pooler. Du kan även upptäcka det stora shoppingutbudet både i centrum och i Marieberg Galleria. Här finner du en avslappnad shoppinggalleria med många klädbutiker.

Njut av fantastiska behandlingar på spa hotell i Örebro

När du checkar in på ett spa hotell i Örebro så har du lite olika möjligheter. Du kan dels välja att boka ett spapaket. Då ingår det vanligtvis en övernattning på hotellet, en god middag och en frukostbuffé. Det kan även ingå en sparitual med bestämda behandlingar eller så får du själv välja vad du vill göra.

Du kan även boka ett hotell med spa där du bara besöker själva spat utan några behandlingar. Då kan du koppla av i relaxpoolen och bastun hela dagen. På många hotell kan du även köpa ett dagspass om du inte vill sova över. Det är ett perfekt val om du bor i staden.

Utbudet av spabehandlingar varierar mellan olika hotell. Vanliga behandlingar är dock:

  • Finsk bastu och ångbastu
  • Helkroppsmassage
  • Ryggmassage, fotmassage, nackmassage
  • Ansiktsbehandlingar
  • Bad i pooler och bubbelpooler
  • Sparitualer
  • Massage med olja eller varma stenar

Kika på behandlingsmenyn när du väljer spa. Vill du åka lite längre bort, kika på spa hotell i Västerås.

Ta med dig din partner eller en god vän

Om du vill ha en härlig spaweekend så kan du ta med dig din partner eller en god vän. Då får du sällskap samtidigt som du kopplar av. På många hotell med spa erbjuds det dessutom parbehandlingar så att ni kan njuta tillsammans.

De flesta spapaket består utav mat och övernattning i ett dubbelrum. Därför får ni plats två stycken i rummet. Delat nöje är alltid roligast. Upptäck även fina hotell i närliggande Östergötland.

Vanliga frågor och svar

Är det dyrt med spa hotell i Örebro?

Att åka på spa behöver inte alls vara dyrt. Välj gärna ett spapaket, det brukar vara extra förmånligt. Eftersom det finns så många spa hotell att välja mellan så finns det garanterat något för din budget.

Vad kan man uppleva på ett spa?

Du väljer själv hur du vill utforma din vistelse. Många väljer att bara njuta av spaavdelningen med pooler och bastur. Andra bokar in flera spabehandlingar där de blir ompysslade av spaterapeuter.

Hur tar man sig till ett spa hotell i Örebro?

Många spa hotell i Örebro ligger centralt i staden, dit kan du ta dig både med bil och buss eller till fots.