Spa hotell Östergötland

Bästa spa hotell Östergötland 2024

Vill du ha en helg full av avkoppling och njutningsfulla spabehandlingar? Då ska du checka in på ett spa hotell i Östergötland. I detta landskap finns det nämligen gott om fina hotell med span att välja mellan. Hit kommer du vilja komma tillbaka om och om igen!

Östergötland har verkligen något för alla. Så vilken tur för oss att landskapet ligger så centralt i södra Sverige. Hit kan alla ta sig utan problem. Oavsett om du vill tillbringa dagen eller helgen på ett spa på landsbygden, inne i centrum eller ute vid en sjö så finns det alla möjligheter att göra ett bra val här.

Denna sida innehåller reklamlänkar

Söderköpings Brunn
Hotels.com

Söderköpings Brunn

4/5

Upptäck Söderköpings brunn i en vacker herrgårdsmiljö. Oavsett om du tar med dig en vän eller din partner så kommer du att få en underbar vistelse här. Detta kurhotell är helt nyrenoverat och bjuder på avslappnande spabehandlingar och goda måltider. Här tycker många om att fira sitt bröllop, så som du förstår är den romantiska atmosfären hög.

Lägsta pris för 2 personer: 1.900 kr.

Vadstena Klosterhotell Konferens & Spa
Hotels.com

Vadstena Klosterhotell Konferens & Spa

4/5

Precis intill Vätterns strand ligger Vadstena Klosterhotell med en fin spaavdelning. Här finner du inte bara lugn och ro, utan även kulinariska upplevelser. Den mysiga staden är perfekt att ta lugna promenader i och du känner historiens vingslag från klostret och domkyrkan. Medeltidsstaden är den ultimata tillflyktsorten när du behöver varva ner från vardagen.

Lägsta pris för 2 personer: 1.695 kr.

Quality Hotel The Box
Hotels.com

Quality Hotel The Box

4/5

Bo på ett vackert inrett hotell med inomhuspool, gym och restaurang. På Quality Hotel The Box i Linköping får du garanterat en skön vistelse. Detta nybyggda hotell bjuder på en hälsosam frukostbuffé och en populär bar med egna signaturdrinkar. Inne i den 600 kvm stora spaavdelningen finner du allt från jacuzzi och fotbad till ångbastu och torrbastu.

Lägsta pris för 2 personer: 1.172 kr.

Clarion Collection Hotel Slottsparken
Hotels.com

Clarion Collection Hotel Slottsparken

4/5

Mitt på centrala Storgatan finner du detta hotell med egen relaxavdelning. Här kan du njuta av en pool och värmande bastu innan du slår dig ner för middagen. Hotellet ligger precis bredvid domkyrkan och är en riktig oas inne i centrum. Missa inte ett besök på den populära takterrassen där det finns en skön jacuzzi.

Lägsta pris för 2 personer: 1.386 kr.

First Hotel Central
Hotels.com

First Hotel Central

4/5

Mitt i hjärtat av Norrköping hittar du detta fina hotell med gångavstånd till shopping och sevärdheter. Här kan du känna dig som hemma och sova gott i de fint inredda rummen. Starta dagen med den läckra frukostbuffén innan du besöker hälsoavdelningen på taket. Här kan du koppla av i jacuzzin med en fantastisk utsikt över stadens takåsar.

Lägsta pris för 2 personer: 1.525 kr.

Hotell Nordic
Hotels.com

Hotell Nordic

4/5

På Hotell Nordic kan du koppla av inne i relaxavdelningen. Simma i poolen, upplev bastulandskapet och våga dig på ett dopp i kallpoolen innan du sätter dig i jacuzzin. Detta moderna hotell i Norrköping är perfekta för en kärleksfull vistelse för dig och din partner. Här kan ni verkligen slappna av i de fint inredda rummen.

Lägsta pris för 2 personer: 1.166 kr.

Därför ska du välja ett spa hotell i Östergötland

Östergötland sträcker sig från Norrköping vid Östersjöns kalla vågor via Linköping till Motala vid Vätterns strand. Dessutom finns här Medevi, Vadstena och Ödeshög vid Ombergs sluttning. Även skärgården på länets östkust är väl värd ett besök.

Som du hör så finns det gott om ställen att besöka för dig som vill tillbringa tid på ett härligt spa hotell. Du kommer snabbt att märka att det finns gott om hotell med span. Det är nämligen något som östgötar har satsat stort på att utveckla. Kanske beror det på att Medevi Brunn, en klassisk kurort med anor från 1700-talet, ligger här. Här har helt enkelt hälsa och själ alltid varit i fokus.

Ett spa hotell i Östergötland är väl värt ett besök. Men du får inte missa all den fantastiska natur och kultur som omger hotellen.

Trevlig helg med promenader och avkoppling i Östergötland

Checka in på ett hotell med spa i historiska Vadstena

Gäster älskar att åka till spa hotell i Östergötland. De böljande åkermarkerna och de stora skogarna omger storstäder såsom Norrköping och Linköping. Dessutom hittar du Nordens största insjöbad i Motala, nämligen Varamon. Här kan du därför blanda shopping, bad och spavistelser och skapa en perfekt spaweekend långt bortom stress och press.

Om det är en ort vi vill tips dig om lite extra så är det dock Vadstena. I denna historiska stad finns inte bara ett gammalt kloster, en klosterkyrka och Vadstena slott. Det finns även ett fantastiskt klosterhotell med ett alldeles eget spa.

Strosa runt i små gränderna, upptäck det gamla slottet från Gustav Vasas tid och njut av sköna behandlingar. Dessutom finns det gott om restauranger att välja mellan här i orten längs med Vätterns strand.

Spa hotell i Östergötland med en kär vän

Givetvis ska du unna dig en härlig spavistelse. Det är du väl värd! Passa på att ta med dig någon som du bryr dig om lite extra. Eftersom länet är stort så finns det gott om hotell att välja mellan för en härlig spaweekend.

För att välja det bästa spa hotellet bör du fundera på vad du och din vän eller partner vill göra. Vill ni boka en behaglig parmassage, njuta av ansiktsbehandlingar eller sjunka ner i en relaxpool med ett glas champagne?

Eftersom alla hotell har sin egen meny med spabehandlingar gäller det att jämföra. Som tur är så finns det ett spa för alla preferenser och budgetar!

Hur tar man sig till Östergötland?

Det är enkelt att ta sig till Östergötlands alla städer. Just därför är det ett ypperligt besöksmål för dig som vill besöka ett spa med härlig atmosfär. De flesta tåg som lämnar Stockholm central och rör sig söderut i landet passerar genom de östgötska städerna. Dessutom kan du enkelt resa runt i länet med Östgötapendeln.

Om du väljer ett centralt spa kan du därför enkelt ta dig till ett spa hotell i Östergötland. Det fina är dessutom att du kan välja mellan så många olika platser. Du kan testa spabehandlingar vid en djurpark, vid Sveriges näst största sjö, vid Östersjön eller vid den böljande landsbygden. Variationen är oändlig.

Vanliga frågor och svar

Kan vem som helst åka på spa?

Ja, ett spa är till för alla. Oavsett om du åker ensam, med din partner eller en vän så är du välkommen!

Hur länge bör man besöka ett spa?

Vi rekommenderar dig att boka ett spapaket med övernattning. Då hinner du slappna av och glömma all stress.

Är spa hotell i Östergötland dyra?

Inte alls, det finns såväl spapaket som dagspass med rimliga priser oavsett vilken budget du har!